Ešte ste nezarobili na fyzickom zlate?  Že ho nemáte?  Viete o tom, že práve beží možno posledná akcia na zlato?
24. 08. 2018

Ešte ste nezarobili na fyzickom zlate? Že ho nemáte? Viete o tom, že práve beží možno posledná akcia na zlato?

 

Kedy je ten správny čas na nákup?

Ako a kde nakúpiť pohodlne a bez rizika?

Prečo by som vôbec mal vlastniť fyzické bankové zlato?

Všetko podstatné, čo by ste mali vedieť o fyzickom zlate a ako na ňom zarobiť, nájdete v tomto článku.

 

  Nakupuje sa najlepšie, keď sú najnižšie ceny a predáva najlepšie, keď sú najvyššie ceny. Rozdieľ nákupu a predaja čohokoľvek je váš zisk.

Zlato je fyzický majetok, ako jediný oslobodený od DPH pri nákupe a v osobnom vlastníctve od dani zo zisku pri predaji. Jediný nezdaňovaný majetok, ktorý môžete vlastniť. Môže kolísať jeho cena (v čase iba stúpa voči papierovým peniazom), ale gramy, kilá ktoré vlastníte sa nemenia.

  Zlato ako jediná investícia, resp. jediná vec, za ktorú si môžete svoje € zameniť, je nezničiteľné, teda vaša hodnota v ňom je trvácna. Nemôže skrachovať ako akcie, nedá sa zbúrať ako dom a nedá sa ani vyrobiť/vytlačiť ako peniaze, čím sa znižuje ich hodnota. Je ľahko deliteľné a znovu sa dá zliať do jedného celku, dá sa ľahko a rýchlo kúpiť a následne predať (naši klienti to majú garantované Rakúskou bankou), je ľahko prenosné a anonymné.

Akcie, opcie, peňažné fondy a ďalšie finančné nástroje sú oceňované v peniazoch.

 

"Pri absenscii zlatého štandardu neexistuje spôsob ako uchrániť úspory pred konfiškáciou prostredníctvom inflácie. Neexistje bezpečné uloženie hodnoty."

             Alan Greenspean, 19 rokov prezident najsilnejšej banky sveta FEDu 1987 - 2006

 

Väčšina finančných produktov sa odporúča klientom strednodobo 5 - 10 rokov, alebo dlhodobo 10 a viac rokov. Do tejto časovej investície patrí aj fyzické zlato.

 

V roku 1933 stála 1unca (oz) zlata - 31,106g 20,67USD. 23.8.2018 doobedná cena za 1oz - 1187,3USD.

Za 85 rokov a všetkého, čo sa udialo vrátane vojen, režimov, nových technológií, cesty do vesmíru, novej meny €, dvojičky, taká kríza a onaká kríza, grécko, migranti ... fyzické zlato nárástlo na cene v USD na 1 187,30, čo je v percentách +5 644,07% !!! Za ten istý čas USD dolár stratil viac ako 95% kúpyschopnosti.

Inak povedané, ak by ste po starých rodičoch zdedili zlato za 100 000 USD, dnes by sme mali hodnotu fyzického majetku 5 744 070 USD bez zdaňovania a rizika krachu. Dolár má kúpyschopnosť len cca 5000 a aj to máte šťastie, že je stále platný. Otázka pre vás: Čo by ste radšej zdedili po starých rodičoch? A čo by ste radšej zanechali svojim deťom?

Stále sa meniace a v čase sa znehodnocujúce €, alebo trvácne a nemenné zlato, ktoré na cene narastá?

Vo svete už zaniklo vyše 3600 mien. Zlato je ako jediné celosvetovo uznávané platidlo už vyše 2500 rokov. Aj z toho dôvodu v dnešnom modernom svete majú všetky štáty časť štátnych rezerv vo fyzickom zlate. USA 72%, DE 68% a SR 33%. Ak sa to oplatí tým, čo vlastnia menu (€, USD, atď.), oplatí sa to aj nám, občanom týchto štátov.

                  Zlato je riešenie, ako svojim úsporám zaistíme bezpečnosť.

 

€ sa obchodovalo na burzách od roku 1999. Ako platidlo aj vo fyzickej podobe sa začalo používať od roku 2002.

23.8.2002 bola doobedná cena na burze za 1oz 316,072€. 23.8.2018 doobedná cena 1 027,610€.

Zisk pre vlastníkov + 225,11% : 16 rokov = + 14,07% priemerný čistý zisk! 

€ sa za toto isté obdobie znehodnotilo o viac ako 50%. Ak ste mali 10 000€, dnes si kúpite potraviny a služby len za hodnotovo cca 5000€, ale ak by ste si v tedy € vymenili za zlato, dnes by ste mali 32 511€, čo je nadinflačný zisk!

Porovnanie za 10 rokov 22.8.2008 doobedná cena 559,224€. 23.8.2018 doobedná cena 1 027,610€.

Nárast hodnoty o + 83,75% : 10 rokov = + 8,37% priemerný ročný čistý zisk.

Ktorá kapitálová alebo investičná životná poistka vám zarobila takýto zisk? Ktorý termínovaný účet? Žiadna/y.

                          Zlato - súčasť každej rozumnej investičnej stratégie.

 

Na cenu zlata vplýva viacero faktorov, medzi ktoré patria aj dopyt a ponuka, ťažobné náklady, ekonomické, politické vplyvy, atď.

Okrem toho, že je zlato platidlo s najdlhšou históriou, zároveň je aj vzácna surovina na ktorej je ľudstvo závislé. Každý mobil, pc, elektro zariadenie má zlato na kontaktoch, každé lietadlo, každé auto, vesmírne zariadenia majú aj viac ako 25kg zlata, každá loď, každý štít kozmonauta je pozlátený, aby neoslepol, atď... Je to jediný kov, ktorý neoxiduje, nekoroduje a zároveň je veľmi dobre použiteľný.

Zlato má jednu obrovskú výhodu. Nedá sa vyrobiť, postaviť ani vytlačiť, dá sa len vyťažiť! Dnes je ročný dopyt okolo 4000 ton, ale ročná ťažba necelých 3000 ton.

                  Zvýšený dopyt a obmedzená ponuka = rastúca cena!

  Proces ťažby zlata je finančne veľmi náročný. Ťažobné náklady stúpajú ročne v priemere o 10 -14%. Ťaží sa z väčšej a väčšej hĺbky (aj vyše 4000m) a na 1.tonu horniny je stále menej zlata (cca iba 1g).

Dnešná cena zlata je na ťažobných nákladoch. Dnes si môžete nakúpiť fyzické zlato za ťažobné náklady (za najnižšiu cenu, nižšia cena by znamenala ukončenie ťažby). Centrálne banky sveta rekordne nakupujú zlato vo veľkom už od roku 2010 a nakúpili ho najviac vo svojej histórii. Buď ho nakupujú preto, že sa to oplatí, alebo preto, že sa niečo bude diať vo finančnom svete. V oboch prípadoch sa to oplatí aj Vám!

A dôležitý bod: za posledných pár rokov sa neotvorila žiadna nová baňa, naopak viacero ukončilo ťažbu. Odhaduje sa, že do 15 - 20 rokov skončí väčšinová ťažba zlata a to práve v dobe, keď je ľudstvo v elektropriemysle na zlate životne závislé.

                            Zlato je potrebnou komoditou pre budúcnosť.

 

Riziká nákupu fyzického "zlata" cez nebankové spoločnosti (s.r.o. a a.s.) o ktorých by ste mali určite vedieť:

http://luboscesnek.sk/vas-rodinny-poklad

  Za 8 rokov spolupráce s Rakúskymi bankami sme otvorili už tisícom Slovenským občanom účty vedené vo fyzickom zlate v objeme vyše 120 000 000€.

  Otvorte si aj vy účet v Rakúskej depozitnej banke, so sídlom priamo vo Viedni, garantovanej Rakúskym štátom. Nakupujte rýchlo, bezpečne a pohodlne priamo z vašej obývačky. Nákup zlata od 10€, účet bez viazanosti, bez poplatku za vedenie účtu, bez poplatku za vklad a výber, online prístup zdarma, bez dosahu exekútora, bez zdaňovania, s možnosťou si osobne vybrať fyzické zlato, alebo zaslaním na adresu.

               

                               Zlatý depozit, váš rodinný poklad.

 

 V prípade otázok ma kedykoľvek kontaktujte, rád vám pomôžem.

Ľuboš Cesnek
Autor: Ľuboš Cesnek

Pre mňa to nie je práca ale poslanie, pomáhať ľuďom chrániť ich zdravie a zhodnocovať ich majetok, pre krajšiu budúcnosť.