Himl hergot! Nemecké banky stratili viac ako 90% hodnoty od svojich maxím!
13. 08. 2019

Himl hergot! Nemecké banky stratili viac ako 90% hodnoty od svojich maxím!

Vlajkové lode nemeckého finančníctva ťahajú katastrofálnu šnúru.

Nemecká banka Commerzbank chce zrušiť takmer 10-tisíc miest.

Deutsche bank lieta v problémoch. Má v pláne prepustiť až 20-tisíc ľdí.

 

    Tieto banky sú dve najväčšie banky Nemecka! 

  Počas tohto týždňa druhá najväčšia banka v Nemecku Commerzbank zaznamenala štvrtý po sebe idúci pokles v oblasti tržieb. Prevádzkový zisk klesol v druhom štvrťroku o 17,5 percenta na úroveň 298 miliónov eur oproti predchádzajúcemu kvartálu. V minulom roku išlo o zisk 401 miliónov eur v tomto období. Príjmy v druhom štvrťroku klesli o 2,2 percenta na 2,1 miliardy eur, čo bolo mierne nad očakávaniami analytikov.

Druhý najväčší poskytovateľ pôžičiek v Nemecku sa na začiatku roka snažil o fúziu s najväčšou nemeckou bankou, ktorá sa takisto utápa v problémoch - Deutsche Bank. Fúzia však skončila neúspešne.

Akcie Commerzbank si zažili svoj vrchol v roku 2007, tesne pred spľasnutím bubliny s nehnuteľnosťami, kedy sa obchodovali za 300 eur za akciu. Jej akcie odvtedy klesli o viac než 95 percent a aktuálne sa obchodujú na úrovni 5,25 eura. Za posledné dva týždne si odpočítala cez 17 percent. Nachádza sa tak pri úrovniach z roku 2016 a pokiaľ tieto úrovne prerazí, tak bude testovať nové minimá.

1gb

  Ani hlavný konkurent Deutsche Bank na tom nie je najlepšie. Jej akcie sa obchodujú za 6,7 eura na akciu a od maxím stratila viac než 90 percent svojej hodnoty. Bankám klesajú zisky aj vďaka príliš uvoľnenej menovej politike ECB a nízkym sadzbám.

  Berúc do úvahy význam oboch bánk pre nielen nemecký bankový sektor ale aj celosvetový, sa aj nemeckí politici, ale aj bežní ľudia logicky pýtajú: budeme svedkami krachu bánk, záchranných balíčkov od daňových poplatníkov pre nezodpovedných bankárov alebo sa banky konečne spamätajú?

Klope nám najväčšia kríza na dvere? Čo to bude znamenať pre EU?

Aký to bude mať dopad na €? O koľko klesne hodnota € a teda všetkých úspor v €?

Blíži sa devalvácia €? A ak áno, prídu občania o menšiu alebo väčšiu časť svojich úspor ktoré majú v €?

Znehodnotenie úspor ako riešenie krízy vždy v histórii a vývoj v posledných rokoch však príliš veľa optimizmu nesľubuje...

... Píše sa rok 2007 a vy rozmýšlate kam investujete, čo kúpite aby ste si ochránil svoje peniaze alebo ešte aj zarobili. Dať úspory do najväčšej pýchy Nemecka Deutsche Bank alebo "obyčajného" fyzického zlata?

  Na zamyslenie 1: ak ste v roku 2007 nakúpili akcie najväčšej Nemeckej banky, pýchy Nemecka - Deutsche Bank za 10 000€ tak dnes máte cca 1000€. Mínus 9000€ zmizlo, je fuč!

Ak by ste 13.8.2007 nakúpili za tých istých 10 000€ fyzické zlato, nerast, tento unikátny kov za vtedajšiu cenu 490,661€ za 1uncu, tak ku dňu 12.8.2019 má vaše zlato hodnotu +27 384€.

Rozdiel v kúpe akcií najväčšej, najsilnejšej banky Nemecka a "obyčajného" fyzického zlata za to isté obdobie v prospech vás čo ste si zamenil svoje papierové, virtuálne € za zlaté platidlo, fyzický majetok, nezdaňovaný, anonymný a časom po tisícročia overený ako uchovávač hodnoty majetku je +26 384€.

  Aj akcie aj fyzické zlato majú svoje výhody a patria do portfólia každého človeka.

Pozor si treba dávať do akých akcií, akých spoločností investovávam svoje peniaze, pretože akcií sú milióny a vybrať tie správne je viac ako veľmi náročné viď najväčšie nemecké banky, garanta EU.

                          Oproti akciám je zlato na svete iba jedno!

  ,,Kto má zlato, má vždy peniaze!" Alan Greenspan prezident FEDu 1987 - 2006

 

Pri zlate je dôležité iba jedno, nákup - od koho, odporúčam vám dodržať týchto 5 zásad, ktoré musí spĺnať Váš rodinný poklad pre Váš pokojný spánok.

https://luboscesnek.sk/vas-rodinny-poklad 

 

  Na zamyslenie 2: aby sa cena akcií Deutsche Bank vrátila na pôvodné číslo, teda pre klienta tých 10 000€ museli by narásť na hodnote = zarobiť +900%!!! A Commerzbank až o neuveritelných +1900%!!! A to by nevytvorili zisk, len by sa vrátili na pôvodné číslo.

 

pok1

 

  Centrálne banky sveta už 9.rok po sebe rekordne kupujú zlato a vedia prečo! Keď sa oplatí štátom mať rezervy vo fyzickom zlate, oplatí sa to aj nám občanom.

Otvoriť si účet vedený vo fyzickom zlate, ktorý ochráni a zhodnotí váš majetok je pri tom také jednoduché. Je úplne jedno či si naň budete posielať pravidelne alebo nepravidelne 25€ alebo 2500€.

https://luboscesnek.sk/clanok/vedeli-ste-o-tom-ako-zarobit-vyse-20-za-rok-bez-rizika-moji-klienti-ano

 

AK VÁS TIETO INFORMÁCIE ZAUJALI A CHCELI BY STE SA DOZVEDIEŤ VIAC, TAK VÁM RÁD POMÔŽEM. NAPÍŠTE MI SPRÁVU A V KRÁTKOM ČASE VÁS BUDEM KONTAKTOVAŤ. VERÍM, ŽE NÁJDEM VHODNÉ RIEŠENIE AJ PRE VÁS A BUDETE SA TAK MÔCŤ PRIDAŤ K MOJIM SPOKOJNÝM KLIENTOM.

Ľuboš Cesnek
Autor: Ľuboš Cesnek

Pre mňa to nie je práca ale poslanie, pomáhať ľuďom chrániť ich zdravie a zhodnocovať ich majetok, pre krajšiu budúcnosť.