Viete, ktorý prírodný vitamín je až 6000x účinnejší pre zdravie ako vitamín C?
21. 04. 2024

Viete, ktorý prírodný vitamín je až 6000x účinnejší pre zdravie ako vitamín C?

 
Astaxanthin je najsilnejší antioxidant, ktorý možno nájsť v prírode. Niekoľko štúdií demonštrovalo jeho priaznivé účinky nielen na svaly, kardiovaskulárny systém, oči, mozog, ale tiež na imunitu a kožu.
Astaxantín patrí do skupiny karotenoidov a nachádza sa prirodzene vo veľkom počte živých organizmov (losos, plameniak, homár, atď.), ktoré sfarbuje od oranžovej do červenej práve vďaka svojim vlastnostiam. Je dokázané, že sladkovodná mikroriasa Haematococcus pluvialis má najvyššiu koncentráciu astaxantínu medzi ostatnými organizmami v prírode.

Astaxanthin, nazývaný kráľovnou karotenoidov, je prirodzene sa vyskytujúca zlúčenina patriaca do skupiny xantofylov. Karotenoidy sú pigmenty syntetizované rastlinami, hubami, baktériami a riasami. Tieto farbivá sa podieľajú na mnohých biochemických procesoch rastlín a sú zodpovedné za farbu mnohých plodov a kvetov a majú silné antioxidačné vlastnosti. Ľudské telo si karotenoidy nevie syntetizovať, preto ich musí dodávať potravou. Biosyntézu astaxanthinu umožňujú niektoré druhy rias, kvasiniek, gramnegatívnych baktérií a rastlín.

Hlavným zdrojom astaxanthinu v ľudskej strave sú ryby a morské plody. Jeho najbohatším zdrojom sú však riasy Haematoccocus pluvalis. V organizme sa astaxanthin za prítomnosti žlčových kyselín viaže na tuky za vzniku miciel a v tejto forme je transportovaný do telesných tkanív.

Doplnok stravy DUOLIFE Astaxanthin obsahuje aj inulín z koreňa čakanky, ktorý synergicky podporuje pôsobenie hlavnej zložky - astaxanthinu.

Astaxantín bol predmetom viac ako štyridsiatich štúdií vykonaných na ľuďoch, ktoré potvrdzujú jeho bezpečnosť a účinnosť.
 
  Kardiovaskulárny systém
Výskum potvrdil, že prírodný Astaxantín znižuje riziko infarktu, ochorenie srdca a udržiava kardiovaskulárny systém zdravý. Podľa výsledkov kórejského výskumu na pacientoch s nadváhou má Astaxantín pozitívny vplyv na zníženie hladiny LDL cholesterolu (tzv. "zlý" cholesterol), ApoB (Apolipoproteín B) a ukazovatele oxidačného stresu.
 
  Pleť
Vďaka svojim antioxidačným účinkom dokáže prírodný Astaxantín chrániť pokožku pred poškodením UV žiarením a zmierniť vonkajšie známky starnutia. Výsledky klinických štúdií, ktoré sa vykonávali na viac ako 40 ženách, konzistentne ukazujú skvelé výsledky. Pokožka je vďaka astaxantínu lepšie vyživená, hebká, jemné vrásky sú redukované a zvyšuje sa jej elasticita.
 
  Imunita
Astaxantín má preukázaný pozitívny vplyv na imunitu. V roku 1995 skúmali vplyv karotenoidov na produkciu imunoglobulínu in vitro. Imunoglobulín je proteín, ktorý imunitný systém využíva k zneškodneniu baktérií a vírusov. Štúdia preukázala, že Astaxantín zvyšuje produkciu imunoglobulínu, ktorá úzko súvisí so žiaducim vplyvom na imunitu.
 
  Mozog
Podľa klinických štúdií môže Astaxantín zlepšovať funkcie mozgu a spomaliť tak proces jeho starnutia. Takisto pomáha pacientom s Alzheimerovou alebo Parkinsonovou chorobou.Výsledky štúdie dokazujú, že Astaxantín môže slúžiť ako prevencia demencie a dokonca aj Alzheimerovej choroby. V ďalšej klinickej štúdii Astaxantín preukázal svoju účinnosť pri zvyšovaní kognitívnej funkcie u zdravých starších ľudí a pri spomalení procesu starnutia.
 
  Svaly, kĺby a šľachy
Bola preukázaná schopnosť Astaxantínu zvýšiť ľudskú silu, energiu a vytrvalosť najmä u ľudí, ktorí vykonávajú fyzicky náročnú prácu či šport. V roku 2011 sa v Gatorade Sports Science Institute uskutočnila štúdia, počas ktorej cyklisti absolvovali časovky pri užívaní 4 mg Astaxantínu denne po dobu štyroch týždňov. Výsledky tejto skupiny cyklistov boli následne porovnané s výsledkami skupiny, ktoré bolo podávané placebo. V priemere mala skupina užívajúca Astaxanín výrazne lepšie výsledky ako skupina, ktorá dostávala placebo.1
 
Porovnanie ostatných antioxidantov s Astaxantínom:
 
500 × silnejší ako vitamín E
560 × silnejší ako katechíny obsiahnuté v zelenom čaji
800 × silnejší ako Koenzým Q10
3000 × silnejší ako Resveratrol
6000 × silnejší ako vitamín C a to vitamín C je doslova zázrak nevyhnutný pre život!
 
 
 
Vyskúšajte aj vy VASTAXANTIN a doprajte sebe aj celej vašej rodine tento zdravý priam zázračný produkt našej prírody.
 
E-obchod: ASTAXANTHIN
 
 
Pre bližšie informácie ma neváhajte kedykoľvek kontaktovať.
Ľuboš Cesnek
Autor: Ľuboš Cesnek

Pre mňa to nie je práca ale poslanie, pomáhať ľuďom chrániť ich zdravie a zhodnocovať ich majetok, pre krajšiu budúcnosť.