Prírodný a syntetický nie je to isté. Aký to môže mať nežiadúci dopad na vaše zdravie.
11. 08. 2022

Prírodný a syntetický nie je to isté. Aký to môže mať nežiadúci dopad na vaše zdravie.

  Vírus či baktéria človeka nezabíja. Nás zabíja nefunkčný imunitný systém. Príroda vytvorila kvalitný komplexný vitamín C ale ľudia tlačia do popredia syntetické, chemické produkty z chamtivosti aj na úkor nášho zdravia. Viď udalosti posledných dvoch rokov. Masívna kampaň a pretláčanie na očkovanie chemickou, experimentálnou vakcínou a minuté miliardy eur a naopak potláčanie a blokovanie webov odborníkov, ktorí poukazovali na to, že treba si vybudovať silný imunitný systém za pomoci kvalitných, prírodných vitamínov!

    Vitamín C je látkou nevyhnutnou pre život!

  Vitamín C je dôležitý pre zdravý chod celého organizmu a podieľa sa až na niekoľkých tisícov procesov v tele. Zvieratá majú schopnosť si vyrábať vitamín C v pečeni, človek, šimpanz a morské prasiatko túto schopnosť nemajú. Človeku chýba posledný zo štyroch pečeňových enzýmov potrebných pre syntézu vitamínu C. Sme preto odkázaní na získanie vitamínu C zo starvy. Zvieratá v pečeni vytvoria cca 100mg na kilogram váhy, keď sú v kľude a až 500mg pri strese. Úrady (WHO) oficiálne doporučujú dávku pre dospelého človeka len 1mg na kilogram váhy (cca 60 - 130mg celkom). Táto dávka sa nedá presne a jednotne určiť pretože vitamín C je individuálny pre každého a každú situáciu inak. Potrebná denná dávka može byť v individuálnych prípadoch aj 10x vyššia. Pri vysokých dávkach vitamínom C sa môžu vyskytnúť hnačky čo je z podráždenia žalúdka či črevnej steny ale nejedná sa o celosystémové predávkovanie.

  Vedeli ste, že každá jedna cigareta "ukradne" telu 25mg vitamínu C na neutralizáciu jej jedovatých látok. A čo ostatné jedovaté látky (v potravinách, vo vode, v ovzduší ...)? Spotreba vitamínu C stúpa i pri fyzickej námahe (akákoľvek manuálne náročnejšia práca alebo šport), užívaním antikoncepcie, stresom, pri užívaní liekov a konzumácie priemyslovo spracovanej stravy. Nehovoriac o tom, keď teľo ochorie. Naše telo vitamín C neukladá a netvorí si zásoby na horšie časy. Vezme si čo potrebuje a zostatok vylúči. Vitamín C vydrží v tele cca 24h, preto je nutné ho pravidelne, denne dopĺňať. Najednoduchšia a najúčinnejšia forma (maximálna vstrebatelnosť), ktorá nám zaručí potrebné, denné množstvo vitamínu C je užívaným kvalitných, 100% prírodných doplnkov.

  Správna forma vitamínu C dokáže robiť zázraky, zatiaľ čo nesprávna môže spôsobovať problémy. Štandardný vitamín C (kyselina askorbová), ktorý dostať bežne v obchode by vám mohol spôsobovať viac škody ako úžitku. Väčšina ľudí ide do obchodu kúpiť niečo, čo je označené ako "vitamín C", všetko je to kyselina askorbová. Nachádza sa skoro vo všetkých výrobkoch, ktorý "akože" obsahuje vitamín C. Ale kyselina askorbová sama o sebe nie je vitamínom C, je to antioxidačná kyselina. Vyrába sa v laboratóriu tým, že sa skombinuje kukuričný škrob a kyselina sírová. Vznikne tak biely prášok, ktorý výrobcovia nazvali vitamín C. 

  Niektorí ľudia užívajú veľké dávky tohto lacného vitamín C izolátu v domnení, že robia dobrú vec. Spočiatku im pomohla ale po nejakej dobe to malo opačný efekt, deficit vitamínu B12, ktorý je potrebný pre červené krvinky a kyslík spolu s meďou. Kyselina askorbová blokuje meď, takže je to veľká reťazová reakcia vedúca k anémii/chudokrvnosti (nedostatku železa), rednutiu a vypadávaniu vlasov, strate kožnej elasticity, koža vráskavie, alergiám, ochoreniam srdca. Jediným dôvodom prečo sa niektorí ľudia cítia lepšie pri jej užívaní je, že je to kyselina a kyselina zabíja baktérie.

  Kyselina askorbová na druhej strane ochudobňuje telo o životne dôležité živiny, ako napr. meď, železo. Ten lacný biely prášok čo kupujete v obchode, ktorý chemickí farmaceutickí výrobcovia nazývajú vitamín C (tí istí čo vyrábajú aj nasilu pretláčané experimentálne vakcíny), ktorý je vlastne len kyselina askorbová, okráda vaše telo o vitamín C čo vedie k vráskam, astme, metličkovým žilkám/kŕčovým žilám, vypadávaniu vlasov a problémom s nadobličkami ako je stres a veľká únava. Je tak ironické, že mnoho ľudí s problémami nadobličiek sú tí istí ľudia, ktorí užívali kyselinu askorbovú/vitamín C, v domnení, že robili niečo dobré.

  Skutočný vitamín C musí pochádzať z prírodných zdrojov, žiadne chemikálie vytvorené v laboratóriu. A aj keď do kyseliny askorbovej vmiešajú trošku šípok alebo bioflavonoidov a nazývajú to komplex, stále to nie je to isté. Musí byť vo svojej celej rastlinnej forme.

    U ktorých vážnych ochoreniach je nedostatok vitamínu C príčinou?
 
  Dr. Matthias Rath, bol hlavným pomocníkom Linusa Paulinga , vedca, dvojnásobného nositeľa Nobelovej ceny, bol vedúcim jeho laboratória zaoberajúcim sa srdcovo-cievnymi ochoreniami. Podľa Dr. Ratha samotná vysoká hladina cholesterolu nezapríčiňuje také vážne problémy ako sú vysoký tlak, infarkt alebo mŕtvica. Predpokladom týchto vážnych problémov je, že steny ciev obsahujú málo kolagénu. Kolagény sú molekuly na posilnenie odolnosti nášho tela a cievneho systému organizmu.
„Čím viac je vitamínu C, tým viac je kolagénu, tým odolnejšie sú steny ciev a o to menej je srdcových záchvatov. Telo zvierat produkuje potrebné množstvo vitamínu C, preto sú u nich zriedkavé srdcové záchvaty. My ľudia nie sme schopní vytvoriť ani len molekulu z tohto vitamínu, prídavkom je, že naša strava obsahuje často príliš málo vitamínov , preto sa náš cievny systém oslabne a vytvoria sa usadeniny. Tieto usadeniny vznikajú na tých miestach, kde sú steny ciev vystavené mechanickej záťaže, tak pôsobí napríklad tlkot srdca na koronárne cievy.“
Podľa výskumov Dr. Ratha steny ciev nepoškodzuje vysoká hladina cholesterolu, ale dôsledkom nedostatku vitamínu C je málo kolagénu, preto cievny systém zoslabne, to je prvoradá príčina. Kolagén tvorí až jednu tretinu bielkovín v našom tele.
Faktom je, že vyše 50% ľudí na Slovensku zomiera na srdcovo-cievne ochorenia. Pomer sa nezlepšuje. Ľudia na Slovensku užívajú málo vitamínu C a toho zdravého, prírodného ešte menej.
 
  100% prírodný Vita C® je komplexný nepasterizovaný vitamín C bez GMO, konzervantov, dochucovadiel, farbív a stabilizátorov v tekutej forme čo zaručuje až 98% vstrebatelnosť (práškové formy majú vstrebatelnosť menej ako 50%, zmiešanie s vodou nie je tekutá forma). Udržuje optimálny stav organizmu a výrazne posilňuje imunitný systém. Pomáha s nachladnutím, je zdrojom vitality a kondície. Priamo ovplyvňuje produkciu glutathionu, ktorý je nevyhnutný pre reguláciu serotonínu a dopamínu - hormóny šťastia. Má vplyv na endokrinný systém a často sa využíva v boji proti rakovine.
Je získavaný z ruže šípovej, acelory a plodov camu camu a preto obsahuje aj iné mikroživiny, vlákninu fytocehmikálie ktoré majú výrazný vplyv na komplexnú ochranu a regeneráciu organizmu.
Obsahuje aj organicky viazané minerály ako napríklad:
Železo - pre optimálne fungovanie mozgu, svalov, srdca, pre tvorbu červených krviniek, proti vypadávaniu vlasov.
Fosfor - je dôležitou súčasťou štruktúr kostí, zubov a bunkových membrán.
Mangán - potrebný pre metabolizmus bielkovín, tukov, k regulovaniu hladiny cukru v krvi, rast kostí, chrupaviek.
Zinok - rozhoduje o regulovaní metabolizmu cukrov, výrazne podporuje zrak a chráni pred zápalmi.
Vápnik - základ zubov a kostí, nenahraditeľný pre funkciu buniek, svalové sťahy, prenos nervových impulzov.
25ml Vita C® pokrýva 350% dennej potrebnej dávky pre organizmus.
Dávkovanie: dospelí 25ml 1 - 4x denne, deti 20ml 1 - 2x denne.
 
  Pretože ,,keď dáme telu všetko, čo potrebuje, ono sa samé spraví."
 
Vyskúšajte aj vy Vita C® a doprajte sebe aj celej vašej rodine tento zdravý priam zázračný produkt našej prírody.
 
 
 
Pre bližšie informácie ma neváhajte kedykoľvek kontaktovať.
 
Ľuboš Cesnek
Autor: Ľuboš Cesnek

Pre mňa to nie je práca ale poslanie, pomáhať ľuďom chrániť ich zdravie a zhodnocovať ich majetok, pre krajšiu budúcnosť.