Ako bez liekov na zvýšený krvný tlak?
21. 05. 2023

Ako bez liekov na zvýšený krvný tlak?

Posledné dni som dostal niekoľko otázok ohľadom zvýšeného krvného tlaku. Je možné ho riešiť aj inak ako pomocou liekov? Samozrejme, že áno ale ...

Prečo je dôležité mať normálny krvný tlak?

Normálny krvný tlak je dôležitý pre správne fungovanie nášho organizmu. Ak máme vysoký krvný tlak, zvyšuje sa riziko vzniku srdcových ochorení, mŕtvice alebo dokonca infarktu. Preto je životne dôležité udržiavať si krvný tlak v normálnych hodnotách. Žiaľ neexistuje žiadna zázračná tabletka ktorá ho vylieči do 15min po užití ale iný zdravý, prírodný spôsob poznáme.

Ako si udržať normálny krvný tlak?

Existuje niekoľko spôsobov, ako si udržať normálny krvný tlak:

  1. Znížte príjem soli - nadmerný príjem soli môže zvýšiť krvný tlak. Preto sa odporúča obmedziť príjem soli na menej ako 5 gramov denne.
  2. Znížte príjem alkoholu - nadmerný príjem alkoholu môže tiež zvýšiť krvný tlak. Preto sa odporúča obmedziť príjem alkoholu na menej ako 2 nápoje denne pre mužov a menej ako 1 nápoj denne pre ženy.
  3. Cvičte pravidelne - cvičenie môže pomôcť udržať si normálny krvný tlak. Odporúča sa cvičiť aspoň 30 minút denne.
  4. Jedzte zdravšie - zdravá strava bez konzervačných látok, s nízkym obsahom tuku a bohatá na ovocie a zeleninu môže pomôcť udržať si normálny krvný tlak.
  5. Stresujte sa menej - stres môže zvýšiť krvný tlak. Preto sa odporúča vyhýbať sa stresovým situáciám a nájsť si čas na relaxáciu.

  Existujú štúdie, ktoré ukazujú, že podrvené ľanové semienka „mali za následok jeden z najsilnejších účinkov na zníženie krvného tlaku, aké kedy bolo dosiahnuté v rámci zavádzania zdravej stravy“. S výsledkom štúdie je zníženie počtu mŕtvíc o 46 %.

Zaujímavé je, že je prospešné aj červné nealkoholické víno, teda vínny mušt.

  Vysoký krvný tlak znižuje aj pitie ibištekového čaju. Bol vykonaný výskum, ktorý porovnával účinky lieku na vysoký tlak s ibištekovým čajom. Ukázalo sa, že dve šálky silného ibištekového čaju (celkom z piatich sáčkov) mali rovnaký účinok ako liek Captopril. Ibištekový čaj pôsobí navyše ako antioxidant a bezkonkurenčne poráža aj toľko vychvaľovaný zelený čaj.

    A ako to dopadne v porovnaní s liekmi?

  Lieky vyvolávajú pokles tlaku o 3 až 8 percentuálnych bodov. Majú navyše škodlivé vedľajšie účinky a užívajú sa väčšinou dlhodobo až do konca života! Aj ľanové semienko má vedľajšie účinky. Pomáha znižovať hladinu cholesterolu, tukov a cukrov v krvi a má preukázateľné protirakovinové vlastnosti. Takéto vedľajšie účinky sa asi páčia každému.

  Viaceré štúdie preukázali, že so zvýšeným krvným tlakom pomôžu aj plody prírody. Ich správne namiešanie z viacerých druhov rastlín pre maximálne efektívny účinok nájdete v tomto produkte:

  Medical-formula-procardiol

Kompletrný balík, ktorý pomôže celému kardiovaskulárnemu systému nájdete tu:

  Balík-DuoLife-srdce

Ak máte akékoľvek otázky ohľadom zvýšeného krvného tlaku, neváhajte ma kontaktovať prostredníctvom kontaktov na mojej webovej stránke. Odporúčam vám, aby ste sa o svoje zdravie starali a udržiavali si v čo najlepšej kondícii.

Ľuboš Cesnek
Autor: Ľuboš Cesnek

Pre mňa to nie je práca ale poslanie, pomáhať ľuďom chrániť ich zdravie a zhodnocovať ich majetok, pre krajšiu budúcnosť.