Bundesbank: Pri hrozbe štátneho bankrotu najskôr zdaniť majetok občanov!
01. 09. 2019

Bundesbank: Pri hrozbe štátneho bankrotu najskôr zdaniť majetok občanov!

 

Členské krajiny eurozóny ohrozené štátnym bankrotom by mali v budúcnosti namiesto žiadosti o pomoc od ostatných členských štátov najprv zaviesť jednorazovú daň z majetku. Vo svojej mesačnej správe to v pondelok 27.1.2014 navrhla Deutsche Bundesbank, teda nemecká centrálna banka.

"Zodpovedalo by to princípu národnej zodpovednosti, podľa ktorého sú daňoví poplatníci zodpovední za záväzky svojej vlády".

Inak povedané zaplatiť zo svojich úspor za chyby politikov a bankárov!

Záchranné programy financované daňovými poplatníkmi z iných členských štátov by mali prísť na rad ako posledná obranná línia a iba vo výnimočných prípadoch, kedy by bola silne ohrozená finančná stabilita eurozóny. Dnes sú štáty EU oveľa viac zadĺžené a ekonomika stagnuje, teda záchranný balík z ktoréhokoľvek deficitného štátu je ako z ríše rozprávok.

Bundesbank však upozornila, že jednorazová daň z majetku by bola spojená s rizikami a jej výber by bol komplikovaný(je ešte veľa hotovosti medzi občanmi). Vlády by k nej preto mali pristupovať iba v naozaj kritických prípadoch.

Previesť z vášho účtu akúkoľvek sumu na íný účet je dnes veľmi jednoduché, stačí platný zákon o dodatočnom zdanení a pár klikov v počítači.

Na Cypre zablokovali účty na 2 týždne a za to obdobie politici Cypru navrhli zákon, schválili ho a dodatočňou daňou zdanili úspory 47,5%, všetky účty nad 100 000€. Legálne zobrali občanom 47,5% z ich účtov!

18.3.2013 Situáciu Cypru a jeho bankového sektora za unikátnu označil v pondelok aj člen Výkonnej rady ECB Jörg Asmussen.

"Som presvedčený, že situácia Cypru a cyperského bankového sektora je naozaj špecifická,"

povedal Asmussen, len dodám, že tým myslel, že sa asi nebude opakovať.

19.11.2014 Holandsko: Vypracovali sme krízové plány pre opustenie eura.

Holandský minister financií Jeroen Dijssepriznal, že holandská vláda vypracovala počas dlhovej krízy v eurozóne plány pre prípad kolapsu európskej meny euro. Plán z leta 2012 obsahoval ako krajnú možnosť aj návrat ku goldenu ako národnej mene. Podľa neho politici vtedy urobili dobre, keď o krízovom pláne nehovorili verejne, pretože priznanie mohlo zhoršiť paniku na finančných trhoch a zvýšiť tak pravdepodobnosť pádu eura.

Príklad od nás: Prezident Československej republiky Antonín Zápotocký predniesol v legendárnom rozhlasovom prejave ubezpečoval znepokojených občanov, že menová reforma sa neuskutoční. A to 36 hodín pred jej spustením 1.6.1953. Občania prišli o väčšinu svojich úspor a viazané vklady v bankách a štátne cenné papiere sa anulovali = hodnota 0!


Keď ide do tuhého politikom sa veriť nedá! 

Eurozóna v sobotu r.2013 schválila núdzovú pomoc Cypru v sume 10 mld. eur, ale požiadala(dala podmienku), aby sa majitelia vkladov v bankách krajiny na odvrátení bankrotu podieľali časťou svojich peňazí. Potom im Eurozóna poslala sľúbené € na záchranu, až potom čo legálne okradli politici svojich občanov o ich zarobené, našetrené a zdanené úspory na ich účtoch v bankách. Áno aj toto sa stalo, aj to sa deje a je to len otázka času kedy k podobnému kroku legálneho okradnutia pristúpia aj iné štáty(zapredaní politici) na pokyn EU.

V súčasnosti nie je podľa BD banky nikde v eurozóne takáto daň potrebná, pretože všetky členské krajiny sú schopné získavať peniaze na kapitálových trhoch, alebo už využívajú medzinárodné záchranné programy. Bundesbank upozornila, že štáty postihnuté dlhovou krízou dosiahli výrazný pokrok, v reformnom úsilí ale musí pokračovať. Toto vyjadrenie napísané v r.2014 je s odstupom času po piatich rokoch smiešne, smutné a hrozné vo vzťahu k našim úsporám v bankách a v €.

O možnom zavedení jednorazovej dane z majetku už vo svojej októbrovej správe písal Medzinárodný menový fond! K zníženiu dlhu u 15 vybraných členských krajín eurozóny na úroveň konca roka 2007 by podľa neho bolo nutné uvaliť na majetok domácností, ktoré nemajú dlhy, približne desaťpercentnu daň.

Dnes v 9.2019 je všetko oveľa horšie! Dlh štátov EU sa zdvojnásobil, pridala sa migračná kríza, dve najväčšie nemecké banky prepúšťajú cca 30 000 zamestnancov(talianska banka Unicredit 10 000) a hodnota ich akcií poklesla o neuveriteľných 90 - 95% hodnoty oproti roku 2007!

Vynakladajú sa enormné finančné prostriedky na zbrojenie, politicky a ekonomicky sa otriasa celý svet. Štáty rekordne navyšujú svoje zlaté rezervy už od roku 2010, za rok 2018 bol nákup bánk najvyšší v histórii. Nemusíte byť ekonóm aby vám tieto informácie a vyjadrenia z roku 2014 povedali, že to ide z kopca a poriadne strmého. Na zdanenie občanov akoukoľvek daňou, všetkých ich účtov by bolo ideálne ak by bola hotovosť už zákonom zrušená. Preto nikdy nedovoľme zrušiť hotovosť!

 

Otvoriť si účet vedený vo fyzickom zlate, bez poplatkov a viazanosti, ktorý ochráni a zhodnotí váš majetok je pri tom také jednoduché. Je úplne jedno či si naň budete posielať pravidelne alebo nepravidelne 25€ alebo 2500€.

https://luboscesnek.sk/vas-rodinny-poklad-vase-zabezpecenie-hodnoty-majetku 

AK VÁS TIETO INFORMÁCIE ZAUJALI A CHCELI BY STE SA DOZVEDIEŤ VIAC, TAK VÁM RÁD POMÔŽEM. NAPÍŠTE MI SPRÁVU A V KRÁTKOM ČASE VÁS BUDEM KONTAKTOVAŤ. VERÍM, ŽE NÁJDEM VHODNÉ RIEŠENIE AJ PRE VÁS A BUDETE SA TAK MÔCŤ PRIDAŤ K MOJIM SPOKOJNÝM KLIENTOM.

 

Ľuboš Cesnek
Autor: Ľuboš Cesnek

Pre mňa to nie je práca ale poslanie, pomáhať ľuďom chrániť ich zdravie a zhodnocovať ich majetok, pre krajšiu budúcnosť.