Pokiaľ chcete uskladniť niečo cenného, musíte to väčšinou ochrániť
01. 01. 2021

Pokiaľ chcete uskladniť niečo cenného, musíte to väčšinou ochrániť

Väčšina ľudí považuje kúpu a uschovanie fyzického zlata za komplikovaný a drahý proces. Ale realita je úplne iná, oveľa jednoduchšia.

Ako sa vlastne zlato kupuje a kde ho potom bezpečne uschovať?

 

  Fyzické zlato musíte mať uschované mimo inštitúcie, proti jejich kolapsu sa chcete vlastnením zlata poistiť. A samozrejme uskladnené tak aby ste mali k nemu prístup. Veľa ľudí chce mať zlato uložené bezpečne v nejakom trezore a zároveň ho chcú mať mimo politický dosah štátu v ktorom žijú. Pretože vaše zásoby zlata sú okrem iného aj poistkou voči hrozbe vyvlastnenia majetku zo strany štátu - politikov ako aj znehodnotenie úspor infláciou, devalváciou, zmenou meny, krachom meny a pod.!

  Pokiaľ ide o fyzické certifikované zlato je na zodpovednosti každej spoločnosti, ktorá obchoduje s fyzickým zlatom aby prijala dostatočné bezpečnostné opatrenia. Väčšina spoločností predávajúcich fyzické zlato pôsobiacich na Slovensku neponúka klientom žiadne uskladnenie alebo ak už tak uskladnenie v trezore komerčnej banky s otáznym poistením, čo je v rozpore s celým prvým odstavcom tohto článku. Pán Kičura mal tiež zlato uložené v bankovom trezore(ako ho nadobudol nejdem súdiť) a realita ukázala, že bankové tajomstvo na Slovensku neexistuje ani keď máte "bezpečnostnú, tajnú" schránku a štát(politici) vám ako svôjmu občanovi môže vyvlastniť všetko. Na Slovensku sa takmer všetky spoločnosti predávajúce zlato tejto zodpovednosti jednoducho zbavili.

 

    Čo všetko sú ľudia ochotní urobiť pre ochranu svôjho zlata.

  Na svete sú aj miesta kde je uskladnený majetok o výške prevyšujúci rozpočet niektorých štátov. Ide o majetok najbohatších rodín, ľudí planéty. Títo ľudia majú všetky informácie o dianí vo svete ako prví alebo to dianie aj sami riadia. A práve oni vlastnia najviac fyzického zlata. Prečo asi? Veď majú najviac peňazí, na čo im je fyzické zlato? Nech je odpoveď akákoľvek jedno je isté, časť majetku vo fyzickom zlate by ste mali mať aj vy. Keď pre nič iné tak aspoň pre istotu.

  Jeden takýto trezor je ukrytý hlboko v podzemí vo Švajčiarskych Alpách. Je tam uskladnené zlato v hodnote niekoľko miliárd USD. Je to najväčšia súkromná úschova zlata na svete. Svoje zlato tam majú uložené bohaté rodiny, inštitúcie, súkromé banky ako aj niektoré centrálne banky. Celá trasa do vnútra hory meria niekoľko kilometrov chodbami o šírke cca 1,5m na ktorej musíte absolvovať niekoľko prísnych bezpečnostných kontrol. Je to jediný trezor na svete, ktorý dokáže odolať výbuchu jadrovej bomby, zemetraseniu. Žiadny iný trezor na svete nedosahuje takejto úrovne bezpečnosti. Až na takomto mieste hloboko, uprostred hory po klilometroch úzkych chodbách si uvedomíte čo všetko sú ochotní ľudia urobiť a aké bezpečnostné opatrenia musia prijať aby ochránili svoje zlato.

  Uchovanie kúpnej sily je hlavným motívom k nákupu zlata. A táto stratégia sa v priebehu tisícročnej histórie rovnako ako aj dnes osvedčila. Zatiaľ čo sa ľudstvu(politikom a bankárom) podarilo znehodnotiť tisíce mien, zlato zostalo pevnou istotou v srdci finančného systému. Hlavným dôvodom sú jedinečné vlastnosti tohoto kovu. Trvanlivosť, nezastupitelnosť, prenositelnosť a delitelnosť. Vďaka týmto vlastnostiam si zlato ako jediné zachovalo kúpnu silu viac ako 6000 rokov!

 

  Majte aj vy pohodlný a bezpečný nákup aj úschovu vášho zlata.

 Naši klienti radi využívajú pohodlný a bezpečný nákup fyzického zlata z pohodlia svojej obývačky. Jednoducho si prevodom pošlú na svoj účet vedený v depzitnej - trezorovej banke v Rakúsku akúkoľvek sumu napr. 15 - 150 - 1 500 € a rovnako aj kedykoľvek. Banka im vždy v najbližší nákupný deň pondelok alebo štvrtok nakúpi ich fyzické zlato s presnosťou na 0,01 gramu. Na tento účet nemá dosah žiadna inštitúcia zo Slovenska, exekúcia ani vyvlastnenie politikmi. Rakúsko má jedno z najprísnejších bankových tajomstiev v EU zakotvených priamo v Ústave.

Depozitná banka nie je komerčná banka, nerobí bežné retailové služby ako bežné účty, termínované účty, úvery a pod.. Preto riziká komerčných bánk, ktoré majú doslova milióny dlžníkov(úvery) ju nijako neohrozujú práve naopak je daná banka podľa nedávnych záťažových testov bánk zaradená medzi najbezpečnejšie inštitúcie s bankovou licenciou v EU z niekoľko tisícov testovaných inštitúcií. Aj toto je jeden z dôvodov prečo mať účet v Rakúsku v depozitnej banke.

  Bližšie informácie k účtu vedenému vo fyzickom zlate v Rakúsku nájdete v tomto krátkom videu, konkrátne od 9 minúty.

https://www.youtube.com/watch?v=5w0LvaZ0odU&feature=youtu.be

Linka na popis produktu:

https://luboscesnek.sk/vas-rodinny-poklad-vase-zabezpecenie-hodnoty-majetku

 

  AK VÁS TIETO INFORMÁCIE ZAUJALI A CHCELI BY STE SA DOZVEDIEŤ VIAC, RÁD VÁM POMÔŽEM. NAPÍŠTE MI SPRÁVU A V KRÁTKOM ČASE VÁS BUDEM KONTAKTOVAŤ. VERÍM, ŽE NÁJDEM VHODNÉ RIEŠENIE AJ PRE VÁS A BUDETE SA TAK MÔCŤ PRIDAŤ K MOJIM SPOKOJNÝM KLIENTOM.

 

 

 

Ľuboš Cesnek
Autor: Ľuboš Cesnek

Pre mňa to nie je práca ale poslanie, pomáhať ľuďom chrániť ich zdravie a zhodnocovať ich majetok, pre krajšiu budúcnosť.