Striebro, čo o ňom neviete a prečo by ste ho mali vlastniť.
15. 08. 2021

Striebro, čo o ňom neviete a prečo by ste ho mali vlastniť.

  Viete, ktorá svetová, kľúčová banka skúpila 50% všetkého fyzicky vyťaženého striebra? Aký mala k tomuto nákupu dôvod?

 

  Striebro je to ušľachtilý biely, ťažný a kujný kov. Je najlepším vodičom elektrického prúdu. Striebro má veľmi široké spektrum využitia. Využíva sa na fotografické účely, na výrobu šperkov, úžitkových a ozdobných predmetov, pre elektrotechnický priemysel ako aj na liečebné a chemickotechnologické účely. Dnes poznáme viac ako 12 000 technologických použití striebra čo zo striebra robí nenahraditelný kov na ktorom je ľudstvo závislé. V spojitosti s dnešnou dobou ak dáte vlákna striebra do látky(napr.prikrývky na posteľ) alebo do farby a natriete ňou stenu tak sa stane antibakteriálna. Hlavne preto sa po stáročia až donedávna používal strieborný príbor. Striebro čistí aj vodu ale to najviac pre dnešnú dobu je, že sa stalo hlavným kľúčovým parametrom pri procesoch výroby počítačovej techniky, pri čistení kovov, materiálov atď.. Z tohto hľadiska sa striebro ukazuje ako najvýznamnejší investičný majetok.

Rýdzosť striebra vyjadruje podiel drahého kovu v zliatine a uvádza sa v tisícinách obsahu kovu. Najčastejšia zliatina obsahuje 92,5 % Ag (striebra), jeho rýdzosť teda je 925/1000. Rýdze striebro je tvrdšie ako zlato.

  Dnes máme množstvo poradcov, ktorí vám poradia ako máte diverzifikovať portfólio. Nakupovať akcie firiem a bánk, technologických spoločností atď.. Všetko sú to finančné produkty kde svoje € posielate inej spoločnosti a vy nič fyzicky nevlastníte iba papier a dnes už vo veľa produktoch iba prílohu v PDF súbore. Ale keby to bolo také jednoduché so zhodnocovaním úspor vo finančných produktoch tak nepochybne svet je plný miliardárov a milionári by boli na každom rohu. Veď len na SR už to bude 30 rokov čo sa s finančnými "poradcami" ako keby vrece roztrhlo. Osobne poznáte stovky ľudí. Viete aspoň o pár z nich, že zbohatli pretože mali peniaze v bankách, poisťovniach a pod.produktoch? Ja za 20 rokov praxe ani jedného! To čo vo finančných produktoch zarobili im skoro vždy celé "zožrala" inflácia a poplatky.

  Miliardárov je vo svete okolo 6000, milionárov je okolo 18 miliónov a všetci ostatní teda približne 7,5 miliardy ľudí má úspory v priemere 1000€. Priemerná domácnosť na SR si odkladá mesačne cca 100€ a to bola situácia ešte pred plándémiou. Celosvetovo sa zmenšuje stredná vrstva ľudí, ktorým zostávajú peniaze na investície, na zabezpečenie svojej budúcnosti. Ak by to bolo také jednoduché s investíciami cez finančné domy, tak za posledné desaťročia by bola celá západná Európa, Severná amerika, Austrália a iné posiate milionármi. Vo finančnom svete je množstvo mýtov, ktoré sú nám médiami podsúvané ako fakty a tieto médiá sú vlastnené bankami, ktoré vlastnia aj poradenské spoločnosti(alebo školia poradcov na predaj ich finančných produktov), správcovské spoločnosti fondov, akcií atď..

  Každý už určite počul o zlatých štátnych rezervách. O tom, že každý štát vlastní desiatky, stovky až tisíce ton fyzického zlata som písal aj v článku: https://luboscesnek.sk/clanok/co-sa-deje-okolo-statnych-zlatych-rezerv-presun-z-papieroveho-zlata-do-fyzickeho-kovu-pokracuje-na-celom-svete

  Aj dnes banky, štáty navyšujú svoj majetok vo fyzickom zlate. No zároveň vo svete vzácnych kovov zarezonovala správa, že jedna zo štyroch najväčších svetových bánk, ktoré sú kľúčové a prakticky vlastnia väčšinu toho čo poznáme, skúpila 50% všetkého fyzicky vyťaženého striebra na našej planéte. Banka JP Morgen Chase vlastní všetko od poisťovní, médií, automobiliek, potravinárskych spoločností(napr. ak si kúpite na SR Pepsi Colu tak konečný zisk ide tejto banke), farmaceutické firmy(vakcíny pre miliardy ľudí = trilionový biznis z našich daní) atď..

  Otázka pre ľudí, ktorí zvažujú mať aspoň časť majetku v tomto vzácnom kove. JP Morgen Chase tento svetový gigant si nakúpil 50% svetového fyzického striebra a uložené ho má len preto, že vie o 12 000 technologických použitiach? Alebo čaká na to až cena striebra v najbližšom období, vzhľadom na technologické použitie vyletí do astronomických výšok? Potom si bez pohybu prstom, bez rizika krachu tohto fyzického majetku obrovským spôsobom zhodnotí svoj investičný aj kapitálový majetok.

  Cena striebra sa v dávnejšej minulosti blížila k cene zlata. Dnes je striebro cca 74 krát lacnejšie ako zlato. 31,1g alebo unca striebra mala 13.8.2021 cenu na burze 20,1€, 1kg 625€. Unca zlata 1506€ a 1kg 46 841€. Dorovná striebro cenu zlata tak ako v minulosti? To by znamenalo zisk pre všetkých vlastníkov fyzického striebra cca 7000%. Z dnešných 1000€ v striebe by bolo 70 000€, z 10 000€ by bolo 700 000€!

  Ak sa naozaj chcete zabezpečiť tak určite zvážte aj iné možnosti ako pozemky, byty a samozrejme by vám nemali chýbať ani vzácne kovy, ktoré si viete nakupovať, sporiť v nich už od pár desiatok eur. Zvážte čo bude nevyhnutné na prežitie budúcich generácií.

  Budú to vzácne kovy, nerasty na ktorých je ľudstvo závislé, ich rastúce ťažobné náklady, kovy, ktorých množstvo a ťažba je obmedzená, neustále sa po nich zvyšujúci dopyt, z ktorých len striebro predstavuje viac ako 12 000 technologických použití?

  AK VÁS TIETO INFORMÁCIE ZAUJALI A CHCELI BY STE SA DOZVEDIEŤ VIAC, RÁD VÁM POMÔŽEM. NAPÍŠTE MI SPRÁVU A V KRÁTKOM ČASE VÁS BUDEM KONTAKTOVAŤ. VERÍM, ŽE NÁJDEM VHODNÉ RIEŠENIE AJ PRE VÁS A BUDETE SA TAK MÔCŤ PRIDAŤ K MOJIM SPOKOJNÝM KLIENTOM.

 

Ľuboš Cesnek
Autor: Ľuboš Cesnek

Pre mňa to nie je práca ale poslanie, pomáhať ľuďom chrániť ich zdravie a zhodnocovať ich majetok, pre krajšiu budúcnosť.